Cartofi noi la cuptor in crusta de susan

de Valclaudia in Mancaruri de post, 4 Iun 2016 | 5099 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 1500 gr. cartofi noi mici (de marimea unor mingi de ping pong)
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 50 gr. seminte de susan alb
  • marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor in crusta de susan:

Cartofii noi ii spalam foarte bine cu un burtete abraziv nou, sub jet de apa rece.

Preincalzim cuptorul la 220 grade.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Punem cartofii spalati foarte bine (cu coaja cu tot) intr-un vas incapator, turnam peste ei uleiul, presaram sare si piper, apoi adaugam pudra de boia si semintele de susan.

Amestecam cu mana sa imbracam cartofii in ulei,condimente si seminte, apoi ii asezam in tava tapetata.

Acoperim tava cu staniol si dam cartofii pentru 30 minute la cuptor.

Dupa scurgerea celor 30 minute indepartam folia de staniol si dam din nou tava la cuptor, folosim de aceasta data functia de coacere cu ventilatie si ii lasam la copt pana capata o crusta crocanta aurie.

Portionam si presaram marar verde proaspat tocat inainte de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor in crusta de susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

05.06.2016, 18:52

Nu am mai mancat cu susan, dar sigur imi plac!

mihaelar63 1

07.06.2016, 22:47

Grozav de mult imi plac

diaconta 1

09.06.2016, 22:57

Minunati!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste de orez cu pesmet